Dagboken


Detta är min byggdagbok för naturhuset. Här samlar jag det som nyligen hänt, mina planer framöver och annat smått och gott. 

29.12.2022

En del har faktiskt hänt sedan sista inlägget, fast jag tycker det går långsamt.

Bygglovsansökan har beviljats men jag har ännu inte fått startlov, saknas en arbetsmiljöplan. Den får jag senare detta år och hoppas då få startlov i början av januari, i god tid till det praktiska arbetet börjar i mars. 

Halmhuset är kontrakterat och väggelementen kommer i slutet av april. De tre närmsta månaderna tänker jag bestställa resten av huset; fönster, takstolar etc. Växthusdelen med stomme och fönster skall också beställas. Viktigt att allt är på plats när delarna skall in i huset.


15.10.2022


Då var det dags att starta upp Naturhusets dagbok. Hittils har det mest varit fråga om  planering av halmhuset och växthuset. Bygglovsansökan inlämnades i juni men behövde kompletteras några omgångar; taket måste ändras eftersom jag inte fick tag på solpaneler. Konstruktionsritningarna för halmhuset är nästan färdiga. Konstruktionen av växthuset har påbörjats. Halmhuset blir ett halmelementhus, levererat av Ecococon i april.


Före det skall betongplattan färdigställas.